top of page

Broken Chains Inc Group

Public·65 members

(SLEDOVAT TELEVIZI<<<<) Španělsko Skotsko koukněte se 12.10.2023

8. 9. 2023 — 2023 — před 9 hodinami — ... Skotsko – Kypr Skotsko – Španělsko 17. 6. Norsko – Skotsko 20. [VOLNÝ, UVOLNIT-] Řecko Irsko koukněte se živě.

Pod přídí to šplouchá, kolem problikávají světla plavebních znaků i několika dalších lodí sunoucích se tmou. Na minulé výpravě byl každý den plný nových dojmů, ale teď, kdy už v téhle oblasti řádíme další týden a trénujeme pořád dokola, začínám mít pocit důvěrné známosti, jako „u nás“ v Řecku… Už jsem ledaskam schopná jet „na oko“ a vím, kterým směrem leží který přístav, na co kde dát bacha… Ještě to není zdaleka stoprocentní, ale v hlavě mi vzniká jakási námořní mapa zdejší oblasti, to je fajn. Ale ještě nás čekají dva dny na vodě, tak si nebudu kazit náladu. Noční vjezd do Largsu probíhá v naprosté pohodě, dokonce se nám napotřetí daří i najít náš vyhrazený berth, chicht 😉 Už mě ani nepřekvapuje, že po večeři a horké sprše místo přípravy ke zkouškám končíme zase u diskuse, Vojta něco málo napíše, ale jsme po dlouhém dni utahaní a kolem půlnoci vděčně zapadneme do brlohů. PÁTEK: Jak jsem zvyklá i ve spaní sledovat, co dělá loď, probouzí mě nad ránem fičák tak silný, až to kolíbá lodí. Pokouším se znovu zabrat, ale hluboce už neusnu. Jachting tady a tam…to je fakt o něčem hodně jiném… Vlny a vítr a loď, to je vždycky stejné, ale tady to chce od člověka víc… větší profesionalitu, větší důslednost v přípravě, hlubší znalosti… ale taky tohle podivně krásné moře víc dá, nevím jak to přesně říct, ale kdo si to vyzkouší, tak bude vědět, o co jde… Asi se z pohodového Středomoří budu už pravidelně vracet na sever, abych tohle nezapomněla… Myšlenky se mi honí v hlavě stejně jako ty přeháňky s hvězdama na obloze… Nakonec se vzhledem k nutnosti křižovat rozhodujeme jet radši do Largsu, aby bylo trochu času ještě se povrtat v passage plánech ke zkoušce, už to začíná být pomalu aktuální Moc se mi nechce, připomíná mi to, že zanedlouho mě zase schlamstne smrdutá tlama civilizace a pěkně přežvýkne, aby mi připomněla, co všecko jsem během těch týdnů na moři zanedbala. Počasí teda nic moc, ale nějak to jede a protože se povídá o zajímavých věcech, ubíhá to rychle. Kecáme o toulání po horách, Alešově plánované plavbě do Norska, outdoorovém vybavení a tak. Kolem se čerti žení a válí mlha tak, že už ani není vidět ponorkový hangár na protějším břehu, natož ty barevné kopce. Týýýjooo, to je mela Obětujeme ještě chvilku času a pokoušíme se alespoň nahrubo nakalibrovat elektronický kompas na autopilotovi, když už tomu magnetickému tak hrabe. Asi po hodině jsme z nejhoršího venku, vytrvalý liják přechází v občasné pětiminutové průtrže, jako když někdo vyleje vědro z pavlače. U druhého výběžku si musíme dát bacha na mělčinu a šutry a pak už si to míříme na dva jeřáby před Greenockem – do přístavu se musí těsně kolem břehu, uprostřed je mělčina. A to zrovna potřebujem, poněvadž chceme nacvičit vjezd do všech okolních přístavů za tmy. Tady je to obzvlášť výživné, protože vjezd značí jenom nenápadná mrňavá zelená bójka a za ní řada bójek neosvětlených, přičemž všude okolo jsou mělčiny, tfuj… Já jsem za kormidlem a Vojta mě naviguje na backbearing – tudíž stojí s náměrovým kompasem na zádi, udržuje zvolený channel mark na patřičném kurzu a říká mi jestli mám jet doleva nebo doprava. Z toho, co se zaplatilo za kurz, obdržíme část peněz a pokud s Dannyho pomocí dokážeme nakoupit levně, vyjde nám i na platbu marín během týdne, takže pohoda. Jak velí zdejší tradice, jdeme večer do hospůdky v maríně na seznamovací večeři, dáváme si dobré meníčko a povídáme. Nejdřív o lodích, o tom, kdo kde plul… Pak se řeč stočí i na pochmurnější témata, vlastně se asi všichni shodneme, že nemá cenu odkládat něco na dobu, až bude víc času, víc peněz, nebo děti odrostou, protože člověk vážně neví, kdy přijde nemoc nebo nehoda nebo jiný průšvih… Tak trochu cíleně se radši zase vracíme k lodím, začít první večer takhle smutně asi není to pravé… Chutnou krmi završíme ještě zákuskem. Aleš bude zítra kapitánem dne, a tak místo večerníčka chystá plán plavby do Millportu. Celé město je takové úpravné a zelené, působí mnohem pokojnějším dojmem než naše velkoměsta – teda alespoň to, co z něho vidíme my. Dopřáváme si v nedaleké hospůdce k obědu domácí polívku a místní pívo, abychom nasáli atmosféru. Pak se přemisťujeme ke kamarádce Karolíně, která tu žije a velkoryse nám nabídla útočiště pod svojí střechou. Ona zmíněná střecha už tak musí pojmout jejího manžela a dvě děti, jeho předchozí dvě děti, jednu babičku…a teď ještě nás Navíc nám Kája coby místní domorodec pomáhá vynajít spoje do Largsu a skotskou simku na levnější telefonování, superr – ještěže má člověk blízké kamarády, kteří přežijí každý jeho bláznivý nápad… Zalízáme do pokoje a noříme frňák do knih – Vojta se mi pokouší vysvětlit cosi o čtyřech druzích cumulů a vývoji oblačnosti při přechodech teplé a studené fronty, ale jsem na to akosi blbá…teda alespoň dokud to neuvidím v reálu na obloze… Nakonec, umořeni teorií, vděčně padáme do spacáčků… PÁTEK: Lije. Letenky do Edinburghu Koukni na přehledné informace k letenkám do Edinburghu. Letenky do New Yorku Koukni na přehledné informace k letenkám do New Yorku. Letenky do Madridu Koukni na přehledné informace k letenkám do Madridu. Letenky do Nice Koukni na přehledné informace k letenkám do Nice. Letenky do Lisabonu Koukni na přehledné informace k letenkám do Lisabonu. Letenky do Londýna Koukni na přehledné informace k letenkám do Londýna. Letenky do Paříže Koukni na přehledné informace k letenkám do Paříže. (DNES) Gruzie Španělsko přenos živě 8 září 2023 Euro U21: Gr Španělsko – Norsko 28. 3. Gruzie – Norsko Skotsko – Kypr Skotsko – Španělsko. (Žít) Česko Belgie koukněte se 6 srpna 2023 Vylosovány byly Česko U21 Anglie ... Jako vždycky, když to člověk nepotřebuje, fouká protidržkoun. Aby toho nebylo málo, je dost silný a nese s sebou ledový, skoro vodorovný déšť, který bodá do špičky nosu, což je to jediné, co je ze mě u kormidla vidět, brekeke. Odkotvíme, aniž bychom namotali tracklineu do hřídele (to by se nám Aleš asi moc nepoděkoval) a střídáme se v plazení proti větru, dešti a vlnám zpátky směrem na Greenock. Chvílema máme vítr kolem 33 uzlů. Tak honem všecko odvázat a razíme plachtit – i přes zpoždění to vypadá, že budem první loď venku. Jenom co se dostaneme na kousek volnějšího moře, začíná výcvik… A tak už to bude celý týden, spíš než kurz na Coastal Skippery je to fakt preps na Yachtmastery, takže se ve dne trénují manévry a za tmy se pluje poznávat okolí při noční navigaci. Ale superr, baví nás to. Staré doky se tu přestavují na cosi, co se jmenuje James Watt Dock Marina a mají s tím do budoucna velké plány na rozvoj. Zatím tu jachty stojí první sezónu a za výrazně levnější kačky než v okolí, i když českému sluchu to zní stejně jako příšerná suma. Loď se jmenuje Kitmar a jest to Bavaria 37. Místo jedné zadní kajuty má velikou latrínokoupelnu, kam se dají věšet mokré hadry, takže do kajut se vejdou akorát 4 lidi. Praktická rodinná loď, dobře ovladatelná, výborně vybavená. Motor Volvo Penta 30 HP, tříválec, šlape jak hodinky, skoro není slyšet. Ale je fakt, že meteorologie mi moc nejde, hučí do mě Danny, Vojta i Míra, tak snad něco utkví STŘEDA: Vstávám s úsvitem (jsem ještě o dvě hodiny posunutá z Řecka a o hodinu změnou na zimní čas), ale zase mám výjimečnou příležitost koukat z přídě lodi na východ sluníčka nad mořem, všecko je fialovonachové a dokonale klidné. Taktéž dokonale klidně se odeberu ke sprchám, abych nerušila okolní kraj a hlasitě chrápající posádku… Na záchodě natrefím na Lucku z druhé posádky a tak synchronizaci plavby a odjezdu řešíme v tomto inspirativním prostředí, jak bývá předmětem četných vtipů o holčičkách… A pak už naskáčeme do lodi a zase se vrháme na manévry – tentokrát přistávání k pontonu pod motorem i pod plachtama, musím přiznat, že jak s plachtama v těsném prostoru maríny mě hodně zajímá, už jsem to párkrát taky musela zvládnout, tak se aspoň podívám, jak to dělají profíci 😉 Každý zkoušíme několik manévrů – s motorem bokem na dlouhé molo, pak popředu do berthu, pozadu do berthu, pod plachtama na dlouhé molo a odspringovat – jak kdosi trefně poznamenal, prostě „spartakiáda“ 😀 A pořád dokola, dokud nemáme všichni pocit, že jsme si vyzkoušeli všecko, co jsme chtěli. Španělsko Skotsko koukněte se 12 října 2023 Streamování před 16 hodinami — Španělsko Skotsko koukněte se 12 října 2023 Streamování 30. 6. 2023 — Náš ambasador Petr Pulkert se vydal na whiskovou cestu do pevninského ... [Hodinky=] Španělsko Skotsko koukněte se 12.10.2023 před 15 hodinami — Vydejte se do náherné a nedotčené přírody ve Skotsku. Zpáteční letenky do hlavního města Skotska - do Edinburghu pořídíte z Prahy od 1 316 ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

• thracexcigesleape
  • Emma Batler
    Emma Batler
  • Carol Lawrence
    Carol Lawrence
  • star lord
    star lord
  • Neharika Dagar
    Neharika Dagar
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page