top of page

Broken Chains Inc Group

Public·65 members

(((Transmetim<<<))) Shqipëria Republika Çeke transmetim i drejtpërdrejtë 12 tetor 2023

[TV DREJTPËRDREJT<<]] Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 7 shtator 2023 Prokurimi i drejtpërdrejtë lejohet, zakonisht, për kontrata me ...

Ekonomia u rrit me shpejtësi gjatë viteve 1950, por u ngadalësua në 1960 dhe 1970 dhe ndenji në vend në vitet 1980. Klima politike ishte shumë represive gjatë viteve 1950, duke përfshirë edhe procese të montuara gjyqësore dhe qindra e mijëra të burgosurve politikë të shumta, por u bënë më të hapur dhe tolerant në fund të viteve 1960, duke kulminuar nën udhëheqjen e Aleksandër Dubçekut në Pranverën e Pragës të vitit 1968, i cili u përpoq të krijonte "socializmin me një fytyrë njerëzore", dhe ndoshta edhe të fuste pluralizmin politik. Kjo u ndalua me dhunë nga pushtimi nga të gjitha vendet anëtare të Paktit të Varshavës, me përjashtim të Rumanisë dhe Shqipërisë më 21 gusht 1968. Pushtimi u pasua nga një program i ashpër i "normalizimit" në fund të viteve 1960 dhe 1970. Deri në vitin 1989, organizimi politik mbështetej në censurën e opozitës. Disidentët botuan Charter 77 në vitin 1977, dhe protestat e para të një valë të re protestash u shfaqën në vitin 1988. Midis 1948 dhe 1989 rreth 250. 000 çekë dhe sllovakë u burgosën për arsye politike, dhe mbi 400. 000 emigruan. Revolucioni i kadifenjtë dhe Pavarësia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Në nëntor të vitit 1989, Çekosllovakia u kthye në një demokraci liberale përmes "Revolucionit paqësore të kadifenjtë". Megjithatë, aspiratat kombëtare sllovake u forcuan dhe, më 1 janar të vitit 1993, vendi u nda në mënyrë paqësore në dy shtete të pavarur Republika Çeke dhe Sllovakia. Të dy vendet kryen reforma ekonomike dhe privatizime, me qëllim të krijimit të një ekonomie tregu. Rreth 140. 000 ushtarë sovjetikë u vranë në çlirimin Çekosllovakinë nga sundimi gjerman. Në vitet 1945–1946, pothuajse e gjithë pakica gjermanisht-folëse në Çekosllovaki, rreth 3 milion njerëz, u dëbuan në Gjermani dhe Austri. Gjatë kësaj kohe, mijëra gjermanë u mbajtën në burgjet dhe kampet e burgimit ose u përdorën për punë të detyruar. Në verën e vitit 1945, ka pasur disa masakra. Gjermanët që nuk u dëbuan ishin disa 250. Me shpërbërjen e Perandorisë së Shenjtë Romake në 1806, Mbretëria Bohemiane u bë pjesë e Perandorisë Austriake dhe gjuha çeke provoi ringjalljen e saj si pasojë e nacionalizmit përhapur romantik. Në shekullin e 19-të, tokat çeke u bënë fuqia industriale e monarkisë dhe më pas ishin bërthama e Republikës së Çekosllovakisë, e cila u formua në vitin 1918, pas rënies së Perandorisë Austro-Hungareze, pas Luftës së Parë Botërore. Çekosllovakia u pushtua nga Gjermania në Luftën e Dytë Botërore, dhe u çlirua në vitin 1945 nga forcat sovjetike dhe amerikane. Shumica e banorëve gjermano-folës u dëbuan pas luftës dhe në këtë mënyrë vendi humbi pakicën e tij të madhe dhe karakterin e tij dygjuhësh. Euro 2024 Biletat e Shqipëri-Çeki u shitën në kohë rekord. Stadiumi “Air Albania” do të jetë i mbushur plot të enjten në mbrëmje, aty ku kuqezinjtë... Vincenzo Montella do të debutojë në pankinën e kombëtares turke në transfertën kundër Kroacisë, e programuar për datën 12 tetor. Duel i vlefshëm për... Kombëtarja shqiptare mbylli sot përgatitjet në stadiumin ‘Air Albania’ për sfidën e rëndësishme ndaj Çekisë. Takim i vlefshëm për kualifikueset e Kampionatit Europian Gjermani... ((FALAS###)) Armenia U21 Shqipëria U21 transmetim i drejtpër 7 sht 2023 — [[[SHIKONI DREJTPËRDREJT>>]]] Republika Çeke Shqipëria 6 orë më parë — 1 Adrian Brisku Më 5 korrik 2022, Republika e Shqipërisë dhe Republika ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

• thracexcigesleape
  • Emma Batler
    Emma Batler
  • Carol Lawrence
    Carol Lawrence
  • star lord
    star lord
  • Neharika Dagar
    Neharika Dagar
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page